Şehrin stresinden kaçmak için otel, tatil köyü ve kalabalıkların dışında alternatif arayanlar için Düzceye 9 km uzaklıktaki Aydınpınar Köyü güzel bir alternatif olabilir.Para sıkıntısı çekmeden bir tatil yapabilmek için Aydınpınar’ı tercih edebilirsiniz. Fiyatlar oldukça makul ve çay her zaman ikram. Susadığınızda bahçedeki buz gibi kaynak suyundan içiyorsunuz. Orman, dağ, yeşil, kelebek, şelale dahil tatili çağrıştıran unsurların hepsini Aydınpınar’da bulabilirsiniz.
NASIL GİDİLİR
Aydinpinar Koyu Duzce'nin guneyindeki siradaglarin eteginde, Efteni Golunun dogusunda kuruludur. Duzce'ye uzakligi 11 km. olup Cinarli Koyu yol ayrimindan 1 km. yukaridadir. Dogusunda Kestane Koyu, Batisinda Golormani koyu, Kuzeyinde Cinarli Koyu, Guneydogusunda Kavakbicki Koyu bulunur. Konumu itibari ile Cerkes Koyleri arasinda Mezcag olarak anilir. Dag silsilesi ile ovanin birlestigi yerdedir. Klasik Karadeniz ikliminin hakim oldugu koyumuze Duzce'den ulasim, Aydinpinar Caddesindeki (Tuna Petrol Yani) minibus duragindan yarim saatte bir yapilir, yolu asfalttir.Duzce'nin yesili ve suyu en bol koylerinin en basinda gelir, ust kisimlari orman arazisidir.Koyun Yaylasi 26 km uzaklikta Derebalik mevkiindedir.
GÜZELDERE ŞELALESİ
Istanbul tarafindan gelenler; Hendek cikişindan TEM'den ayrilin. Ankara tarafindan gelenler icin; Duzce cikişindan TEM'den ayrilin. Gölyaka'ya ulaşin. Gölyaka'nin icinde "Guzeldere" tabelalarini takip edin.Guzeldere Şelalesi, Duzce'nin Gölyaka ilcesinin sinirlari icerisinde Duzce'ye 28, Gölyaka'ya ise 16 km mesafedeki Gölyaka Guzeldere Köyu'ndedir ve rakimi 630 metredir. Guzeldere Köyu'nden gecen Bicki Deresi uzerinde bulunan Guzeldere Şelalesi 135 m. yuksekliktedir ve estetik yönden yörede ayricalikli bir konuma sahiptir. Guzeldere Şelalesi Orman Bakanligi Milli Parklar ve Av-Yaban Hayati Koruma Genel Mudurlugu tarafindan "Orman Ici Dinlenme Yeri" olarak tescil edilmiştir. Elmacik Dagi (1700 m)'na uzanan bu şelale ve cevresi orman yapisi ile de dikkat cekmektedir. Şelalenin bulundugu alanda, Kayin, Gurgen, Köknar, Porsuk, Saricam, Karacam, Kestane, Ihlamur, Akcaagac, Dişbudak, Ceviz, Orman Kavagi, Orman Sögudu, Orman Gulu, Kara Yemiş, Papaz Kulahi agaclari; Bögurtlen, Üvez, Alic, Taflan, Kantaron Otu, Kardelen, Arap Sumbulu, Siklamen, Menekşe, Dugun, Egrelti, Fig, Burcak gibi bitkiler de görulmektedir.Yaban hayati yönunden de bu bölgemiz zengindir. Boz Ayi, Kurt, Tilki, Çakal, Vaşak, Karaca, Geyik, Yaban Domuzu, Sansar, Karatavuk ve Agackakan gibi hayvanlar da görulmektedir.Turkiye'nin en yuksek şelalesi Guzeldere Şelalesidir. Kademeli olarak akan şelalenin yuksekligi 135 metreyi buluyor. Dar bir vadide yer almasi ve yogun orman dokusuyla cevrelenmiş olmasi, şelaleyi tam olarak görmenizi engelliyor. Özellikle yakina geldiginizde şelalenin tamamini göremiyorsunuz.
EFTENİ GÖLÜ
Bir dag silsilesinin kuytuluguna gizlenmis Efteni Gölü. Mevsimsel degisimlere göre yasadiklari yerleri degistiren göcmen kuslarin ugrak yeri. Düzce ile Gölyaka arasinda bir kus cenneti Efteni Gölü.
NASIL GİDİLİR
Nasil Gidilir : Istanbul tarafindan gelenler; Hendek cikisindan TEM'den ayrilin. Ankara tarafindan gelenler icin; Düzce cikisindan TEM'den ayrilin. Gölyaka'ya ulasin. Gölyaka'nin icinde "Güzeldere Şelalesi" tabelalarini takip edin. Güzeldere Şelalesine 10 km kaldigini gösteren tabelayi görünce, Güzeldere'ye sapmayip düz devam edin. Kisa bir süre sonra göl görünecek.Efteni'ye gölden ziyade bataklik demek daha dogru olur. Gölün icinde kalmis agaclar ve cesit cesit su cicekleri cok güzel bir manzara olusturuyor.Gölün bazi yerlerinde ortalara kadar yuruyebilmenizi saglayan patikalar var. Yaz basinda agaclardan dokulen polenler yer yer golun ustunu bembeyaz kaplar.Efteni Golu Güzeldere Şelalesi'ne oldukca yakin. Ikisini de ayni gunde gezebilirsiniz. Ustelik Güzeldere yoluna tirmanmaya basladiktan bir süre sonra, yukaridan göl manzarasi seyredebilirsiniz.
NEREDE KALINIR
Aydınpınar evinde oturma grubu, şömine, televizyon, yemek masası, buzdolabı, ocak, tabak, çatal, bıçak, kaşık, bardak, çay, kahve fincanı, çaydanlık, tencere bulunuyor. Isınma kat kaloriferi ile sağlanıyor. Daimi sıcak su mevcut. Banyoda küvet var.Hafta sonu - haftaiçi istenilen sürelerde konaklanabilen evimize gelirken giyeceklerinizi almanız yeterli. Kahvaltı Beyhan Teyzenin elinden.. öğlen ve akşam yemeği ise çevrede bulunan balık lokantalarında rahatlıkla karşılanabilir.. Ayrıca mevsimine göre meyveleri dalından yiyebileceğiniz ağaçlarla çevrili küçük bir dereye bakan bahçede enfes ızgaraları yapabileceğiniz mangal ve doğal ağaç masalar da hazır..Oda sayısı kısıtlı. 3 oda ikisi iki kişilik duble. Diğeri üç kişilik. (toplam 7 kişi) Ama uyku tulumları ve Çadırda konaklamak isteyenler için şartlar zorlanabilir. Derenin şelalenin sesiyle uyuyacak, kuş cıvıltılarıyla uyanacaksınız. Tuvaletler temiz, yeni, modern. Aynen banyo gibi. Kahvaltı yer sofrasında. Gerçek bir köy kahvaltısı. Mevsiminde ise bahçeden toplanan domates ve salatalıklar ile süslenmiş. Ve belki Çerkez peyniri eşliğinde.
Fiyat Bilgileri ve rezervasyon için:Telefon:0532.7851129 GSM:0505.6847733
Not:fotograflar wowturkey.com sayfasından bilgiler aydinpinar.com dan alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder