6 Nisan 2009 Pazartesi

BOLU(MERKEZ)







Gitmeyi düşünenlere bir alternatif tatil bence.Kışı ayrı,sonbaharı ayrı,ilkbaharı ayrı,yazı ayrı bir güzel.Abant dışında kalabileceginiz bir otel alternatifi yok.Aslında yedigöllerde yaz için tasarlanmış bungalov evler var ama onda da her zaman yer olmuyor.Bu bungalovlar Orman bakanlıgına ait ve 40 yatak kapasiteli.Ama çadır veya kamp için ideal.Ayrıca yedigöller de canlı alabalık üretme istasyonları var.Belli bir ücret karşılıgında canlı alabalık alınabilir.Kışın yolları çok kötü oldugu için ulaşım biraz zor.En uygun zaman Mayıs-Kasım arası.
Bolu Müzesi ve Seben kaya evleri görülecek diger yerlerdir.Ayrıca Gerede Asar kalesi,Gerede Keçi kalesi,Büyük camii,Saraçhane camii,Tokadi Hayrettin Türbesi,Akşemsettin Türbesi,Çeltikdere Bizans kilisesi,Süleyman Paşa hamamı,Yıldırım Bayezid hamamı,Kiliseli Tüccar hanı,Göynük ve Mudurnu evleri görülmesi gereken tarihi yapılardır.
Termal Turzimi açısından da oldukça zengindir Bolu.Bolu kaplıcaları,Babas Kaplıcaları,Sarot Kaplıcaları,Kesenözü Kaplıcaları,Çatak kaplıcaları ile meşhurdur.
Eger kış turizmi açısından da bir alternatif arıyorsanız bu şehir tam size göre:Kartalkaya Kayak merkezi,Gerede-Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi kayak yapma açısından oldukça uygundur.
Bolu aynı zamanda 300 civarında yaylası ile ünlüdür.Bunlardan bazıları:Aladag Yaylaları,Kızık yaylası,At yaylası,Gerede yaylası,Sarıalan yaylası,Kıbrısçık yaylaları,Mudurnu,Göynük ve Seben yayları.
Abant Gölü çevresi gece için aydınlatılmış ve yaya yürüyüş yolu yapılmıştır. Bunun dışında Yedigöller Milli Parkı, Seben Yaylaları, Bolu Fındığı Tabiatı Koruma Alanı, Kökez Koruma Alanı, Sülüklügöl Tabiatı Koruma Alanı görülmeye değer doğal değerler arasında olup, doğa yürüyüşlerine elverişli alanlardır.
Dağ tırmanışı yapılabilecek yerler açısından, Köroğlu Dağları,Aladağlar (kamp tesisi mevcut),Seben Dagları,Orhan ve Kaplandede Dağları,Bolu Dağları,Elmacık Dağı , Abant Dağları, Sünnice Dağları, Gerede’nin kuzeyinde Arkut, Göl Dağları ve Mudurnu civarındaki Ardıç Dağları gibi dağlar önemli potansiyele sahiptir.
Bolu'da Orman Bölge Müdürlügü kontrolündeki kampingler:Yedi Göller milli parkı,Abant Tabiat parkı,Aladag-Göksu Orman içi dinlenme yeri,Karagöl orman içi dinlenme yeri(Kıbrısçık),Şirinyazı göleti.
Yamaç paraşütü için Abant Dağları’nda çok uygun yerler mevcut olup, yaz aylarında büyük şehirlerden bu sporu yapmak isteyenler için Abant’a turlar düzenlenmektedir. Ayrıca, burada Uluslararası Yamaç Paraşütü yarışmaları düzenlenmektedir.
Hala tatilimi nerede geçirecegim diye düşünüyorsanız işte size bir alternatif.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir blog emeğinize sağlık, ufak bir not google adsense reklamlarıyla hem gitmek isteynlerin konuyla ilgili reklamlara ulaşmasını sağlayabilir hem de küçük de olsa emeğinizin karşılığında gelir elde edbilirsiniz, blogu gercekten begendiğim için belirtmek istedim.