18 Ekim 2009 Pazar

AKDAMAR ADASİ VE KİLİSESİ-VAN







Türkiye'nin Van ve Bitlis illeri arasında bulunan Van Gölü'nün içinde kalan en büyük adadır.Van'ın Gevaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan adada Ermeniler´den kalma bir kilise bulunur. Yüzölçümü 70,000 metrekare olan adanın toplam kıyı uzunluğu 3 kilometreyi bulmaktadır. En yüksek noktası deniz seviyesinden 1912 metre yüksekte bulunan adanın batı uçlarında yüksekliği 8 metreye ulaşan dik kayalıklar vardır.
NASIL GİDİLİR
Akdamar adasına Van`dan gitmek için terminalden Gevaş minibüslerine binmeniz gerekiyor. Minibüs sürücüsüne Akdamar`a gideceğinizi söyleyin, sizi Gevaş-Akdamar minibüs durağına bırakır ya da yolda bu minibüslerden görürse aktarır.Tekneyle adaya 15 dakika yolculuktan sonra ulaşıyorsunuz.
NE YENİR
Kara kısmındaki iskelenin arkasındaki kır lokantasında çok iyi tava yapıyorlar
NEREDE KALINIR
Yanınızda çadırınız varsa bahçede bedavaya kamp yapabilirsiniz.Ayrıca Merit Şahmaran Otel: Tel: +90 432-312 30 60 www.merithotel.com Tuşba Otel: Göl kıyısında üç yıldızlı. Tel: +90 432- 312 29 65. Büyük Urartu Oteli: Merkezde 4 yıldızlı. Tel: +90 432-212 06 60.
Kilisenin arka tarafındaki kıyıdan göle girebilirsiniz. Gölün sodalı suyu vücutta kaygan bir etki bırakıyor.Yörede, endemik bitki türü olan ters laleler yetişiyor. Onları dünyada bir tek bu yörede görebilirsiniz.Adaya çıkmadan önce ya da dönüşte, iskelenin karşısında bulunan şirin lokantada mutlaka balık yiyin.
Not:Fotograflar wowturkey.com sayfasından alınmıştır.

1 yorum:

Metin dedi ki...

Oralara gidilince tatvanida gezmeden gelmek olmaz. Tatvanda cok guzel bir yer.