3 Kasım 2009 Salı

KARTALKAYA-BOLU




Ülkemizdeki en önemli kayak merkezlerinden biri olan ve İstanbul, Ankara gibi pek çok büyük şehre olan yakınlığıyla dikkatleri çeken Kartalkaya; Bolu - Köroğlu dağları üzerinde yer alıyor. İstanbul'a ortalama 275, Ankara'ya 200 ve Bolu'ya 45 km uzaklıkta olan kayak merkezinde; Aralık - Nisan ayları arasında hareketli bir sezon yaşanıyor.Kar yüksekliği, normal kış koşullarında üç metreye ulaşabilmektedir.Alp ve Kuzey disiplini, cross country (kayaklı koşu), tur kayağı ve snowboard için uygun ve aynı zamanda kalitesiyle dikkatleri çeken pistleri bulunan ve kimi zaman 3 metreyi bulabilen kar kalınlığına sahip olan Kartalkaya kayak merkezi; kış sporları meraklılarının, günübirlik ya da konaklamalı ziyaretleri sonucunda her sezon; kar beyazı ve çam yeşili ile buluşup hareketlenen bir renk cümbüşüne sahne oluyor.
NASIL GİDİLİR
Kartalkaya’ya kendi otomobilinizle, taksi ile, otelinizin servis araçları ile ya da çeşitli turlara katılarak ulaşabilirsiniz. Bolu merkezden 10 km sonra Kartalkaya sapağını takip ederek bölgeye ulaşabilirsiniz.
Kartalkaya’ya özel aracınız ile ulaşmak istiyorsanız aracınıza zincir takmayı ihmal etmeyin. Yol boyunca yer yer buzlanmalar oluşmaktadır. Dilerseniz yol üzerinde zincir kiralayabiliyorsunuz.
Ankara Esenboğa Havaalanı - Bolu arası, karayolu ile 220 km.dir.
İstanbul Atatürk Havaalanı - Bolu arası karayolu ile 275 km.dir.
Bolu şehir merkezinden kayak merkezine ulaşım 45 dakika
NE YENİR
Kartalkaya’da çeşit çeşit peynirleri ile taze yumurtaları, mis kokan zeytinleri, fırından yeni çıkmış çıtır çıtır köy ekmekleri ve Türk kahvaltısının olmazsa olmazı tereyağı ve bal ile enfes bir köy kahvaltısı yapmadan dönmeyin.Kar üstünde şarap eşliğinde sucuk ekmek... Oldukça iştah açıcı dağ havasında; cızır cızır pişen sucukları, ekmek arasında yemenin keyfi başkadır.Konakladığınız otelin restoranında Bolulu yemek ustalarının yemek zevkine güvenin ve türlü türlü yemekleri deneyin. Kartalkaya’ya günübirlik gelenler doluluk oranına göre otel restoranlarına kabul edilebiliyor. Bunun dışında civardaki kafeler de yeme içme ihtiyaçlarınıza cevap verecektir.
NEREDE KALINIR
Grand Kartal Otel (o374 234 50 50)
Kartal Otel (o374 234 50 05
Dorukkaya Ski & Mountain Resort(o374 234 50 26)
Özcan Dag evi(kartalkaya/sarıalan)(0374 218 90 81)
Köroglu dag evi(kartalkaya/sarıalan)(0 374 218 90 07-08)
Neva Villa Dag oteli(Kartalkaya/Kındıra köyü)(+90 (374) 226 48 96)
Fotograflar wowturkey.com sayfasından alınmıştır.

1 yorum:

Seyyar Dünyam dedi ki...

Selamlar
Maalesef memleketten çok uzaklarda olduğumuz için buralara gitme şansımız yok. Eğer ilginizi çekerse Afrika'dan başlayıp yaşadığım yerleri anlatmaya başladığım blogum seyyardunyam.blogspot.com