29 Aralık 2009 Salı

KAPADOKYA-NEVŞEHİR






Kapadokya bir düşler cennetidir.Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin dünyada en güzel bütünleştiği yerdir. Coğrafik olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da, bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık yaşlı medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır.Bölgenin tek mimarı malzemesi olan taş yörenin volkanik yapısından dolayı ocaktan çıktıktan sonra yumuşak olduğundan çok rahat işlenebilmekte ancak hava ile temas ettikten sonra sertleşerek çok dayanaklı bir yapı malzemesine dönüşmektedir.Kullanılan malzemenin bol olması ve kolay işlenebilmesinden dolayı yöreye has olan taş işçiliği gelişerek mimari bir gelenek halini almıştır. Gerek avlu gerekse ev kapılarının malzemesi ahşaptır.


NASIL GİDİLİR

Kapadokya bölgesine ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır, otobüs, özel araç yada uçakla ulaşmak mümkündür.Uçak ile gelmek isteyenler için bölgeye en yakın hava alanı nevşehir ve Kayseri hava alanlarıdır, ayrıca otobüsle gelmek isteyenler için birçok seçenek bulunan Kapadokya’ da özel araçla gelmek için İstanbul’ dan Ankara istikameti, Ankara dan Aksaray ve Kayser, İzmir tarafından ise Afyon Konya yolunu takiben bölgeye ulaşmak mümkündür.

NE YENİR

Testi kebabı,çömlek fasulyesi.Yöre üzümünden yapılan şaraplar,pekmez.Bunların yapıldıgı birçok restaurant bulabilmeniz mümkündür Kapadokya da.

NEREDE KALINIR

Kapadokya da otel,pansiyon olarak birçok alternatif bulunmaktadır.Yani her zevke ve bütçeye göre otel bulmak mümkündür.

Not:Fotograflar wowturkey.com ve forumturkiye.com sayfasından alınmıştır.

Hiç yorum yok: