22 Ocak 2010 Cuma

BORABAY GÖLÜ-AMASYA



Borabay Gölü, Amasya'nın Taşova ilçesine 15 km uzaklıkta olan, doğal bir heyelan gölüdür. Denizden 800 m. yüksekte bulunan gölün, en derin yeri 11 metredir. Boyu 500 m olan Borabay Gölü'nün, genişliği 40-110 m arasında değişmektedir. Borabay Gölü'nün oluşumunu hazırlayan heyelan, jura formasyonu ve perm kalkerleri arasında bulunan fay hattı ile de ilgilidir. Bu fayın oluşturduğu zayıf zon kırık hattı boyunca derine sızan sular, tüf ve aglomeralar üzerinde meydana gelen kütle hareketini kolaylaştırmıştır.Bir doğa harikası olan Borabay gölü, doğa yürüyüşü, piknik ve kamp için son derece uygun bir seçenektir.Bakanlar Kurulunca Turizm Merkezi olarak ilan edilmiş bulunan Borabay Gölü’nde 9 adet bungalov ev, gazino, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru ve dinlenme imkanları vardır. Bu nedenle yerli ve yabancı ziyaretçilerin çok sık uğradığı bir merkez durumundadır.
NASIL GİDİLİR
Borabay Gölü, Taşova ilçe sınırları içinde yer alır. İl merkezine 65 km ve Taşova ilçesine 15 km mesafededir. Amasya – Taşova karayolunun 44. kilometresinden sola ayrılan Taşova – Samsun karayolunu takiben 14. km.den tekrar sola ayrılarak ulaşılır.
NE YENİR
Gelenlerin piknik yapabilmeleri için, su içinde piknik masalarında oturup dinlenmek hayli keyifli. Dileyenler orman içindeki masalarda da oturabilir. Borabay’da restoran ve büfe ziyaretçilere hizmet veriyor. Gölün içinde aynalı sazan ve yayın balığı var. Gezinizden keyif almak için balık da tutmanıza da izin veriliyor.
NEREDE KALINIR
Amasya Borabay Gölü Bungalov Evler Telefon : +90 358 345 50 51
Ayrıca kamp imkanı da bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: