7 Ocak 2010 Perşembe

KEFKEN-KANDIRA İLÇESİ-KOCAELİ




Ada Karadeniz'e açılan veya boğazlara giriş yapan gemilerin dostu Kefken Adası Deniz Feneri, Cenevizlilerden kalma, kalesi, sayıları 40'ı bulan su kuyuları, Kıyı emniyeti Gemi kurtarmanın 24 saat nöbet tutuğu, teknelerin sığındığı, barındığı limanı, defnelik bir ada görünümünde.İskeleye yanaşır yanaşmaz rakı yapımında kullanılan kendi kendine yetişmiş anason bitkileri kokuları ile ilginizi çekmeye başlıyor.30 Kasım 1879 tarihinde inşa edilmiş olup sonraki yıllarda yenilenen Deniz Feneri, karadan çekilmiş deniz altı hattı sayesinde elektrikle çalışıyor.Tekne kiralayıp Kerpe çevresinde dolaşabilir, Kerpe Burnu arkasındaki Miço Limanı'nın anıt kayalarını, gizli koylarını, dehlizlerini birde denizden görebilirsiniz.Kerpe yakınlarındaki Sarısu ve Kurtyeri deresinde oltayla sazan avcılığı yapabilirsiniz. Kerpe merkezde çay bahçelerinde, cafelerde oturabilir, trafiğe kapalı gezi alanında dolaşabilirsiniz. Su altına meraklıysanız Kerpe Burnu kayalıklarında denize girip zıpkınla kefal, levrek, kofana, karagöz avlayabilir, 10-12 metre derinlikte yatan amphoraları görebilirsiniz.
NASIL GİDİLİR
Kefkene arabayla nasıl gidilir ?
İstanbul – Ankara arasındaki Tem otoyolunda Kandıra gişelerinden çıkarak 40 km. sonra Kandıra’ya, oradan da Kefken tabelalarını takip ederek 20 km. sonra Kefken’e ulaşabilirsiniz. Ayrıca Adapazarı – Kaynarca yolu üzerinden 55 km. sonra da Kefken’e ulaşabilirsiniz. Yine İstanbul – Şile – Ağva güzergahından denizle yeşilin birleştiği enfes manzara eşliğinde Kandıra’dan geçerek Kefken’e gelebirlisiniz. Bu yol çok virajlı ve çok sakindir.
Kefkene Otobüsle Ulaşım
Harem Otogarından Gürkan Turizm ile Kandıra’ya, yaz aylarında ise Kerpe’ye kadar gidip servis yada minibüs ile Kefken’e gidebilirsiniz.Ayrıca Harem yada Esenler Otogarından İzmit Seyahat veya Efe Tur ile İzmit Otogarına, oradan İzmit Otogarı ve Kandıra arası çalışan Etap Seyahat araçları ile Kandıra’ya, Kandıra’dan da Kefken minibüsleri ile gidilebilmektedir.
NE YENİR
Karadeniz balıklarından satın almak veya yemek için en uygun yer Kefken Limanı içinde hizmet veren Reis Balıkçılık ve müşteri siparişlerini buradan aldığı balıklarla hazırlayan Taşbaşı balık restoran. Balık satış yerinde balıkçıların getirdiği balıklardan satın almak isteyenler arzu ederlerse denizde avlanmakta olan teknelere telefon ederek balık sorup siparişlerini verebiliyor.Fahri Koç (0 532) 730 55 50Reis Balıkçılık (0 262) 563 74 71Kefken merkezinde ve Kumcağız plajında çeşitli lokanta ve büfelerde ekonomik fiyatlarla yemek yenebiliyor. Kumcağız mevkiinde Saygın Otel restoranı bir başka alternatifiniz olabilir.
Kerpe'de kahvaltı için Karagöz Restoran'ı tercih edenlere köy peyniri, ev reçeli, köy yumurtası, köy ekmeği, yağı ve sütü açık büfede sunuluyor.
NEREDE KALINIR
Saygın Hotel, Kerpe Kefken arasında Kumcağız mevkiinde yer alıyor, deniz ve doğa ile iç içe bulunabileceğiniz ortamda dört mevsim konaklama imkânı sunuyor. Kerpe’den doğuya dört km mesafede bulunan otel, 14 standart oda ve iki süit daireden oluşuyor.Saygın Hotel (Erol Taşçı) Tel: 0 262 563 72 19 Gsm: 0 532 400 49 00 Kandıra – Kerpe- Kumcağız
Yeniay Pansiyon kefken Tel : 0 262 563 68 60 / 563 61 16
Kefken Liman Otel Tel:262 563 76 66
Ayrıca Sezonluk kiraya verilen konutlar da bulunmaktadır.
Not:Fotograflar wowturkey.com sayfasından alınmıştır.

Hiç yorum yok: