13 Şubat 2010 Cumartesi

KAPUTAŞ PLAJI-ANTALYA




Kalkan-Kaş yolunda dağların ve virajların arasında giderken bir anda beliren bir plaj Kaputaş Plajı. Kalkan’dan araba ile yaklaşık olarak 10 dakika, Kaş’tan ise 20 dakika uzaklıktaki plaja 200’e yakın basamak merdiven inerek ulaşılıyor. Türkiye'de belkide görebileceğiniz en güzel mavi renkteki, okyunusu andıran bu denizin tadını bol bol çıkarın...Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajı. Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz rengindedir.
NASIL GİDİLİR
Kaş'a 20 kilometre uzaklıkta,Kalkana ise 10 dakika uzaklıktadır Kaputaş plajı.İstanbul-Kaş arasının yaklaşık 950 km oldugunu unutmayın.Otobüs ile Kaş yaklaşık 15 saat sürüyor.Tabii bir de uçak alternatifi var. Kaş, Antalya Havalimanı’na 200, Dalaman Havalimanı’na ise 160 km uzakta. Daha yakın olduğu için Dalaman Havalimanı’nını tercih etmenizi öneririm.
NE YENİR
Gümüş Ali’nin yeri. (Telefonu: 0-242-844 22 69 0-242-844 22 69 ) Deniz tarafındaki lokanta, Kaş’tan Kalkan’a doğru giderken, meşhur Kaputaş plajını geçtikten sonra, Kalkan ile Kaputaş arasında. Araba ile Kaş’tan 25, Kalkan’dan ise 5 dakika uzaklıkta.
NEREDE KALINIR
Dolayısıyla Kaputaş Plajı'nda konaklamak mümkün değildir. Kalkan'a 5, Kaş'a 20 km uzaklıkta olduğundan ancak bu iki yerden birinde kalındığında günü birlik gidilip gelinebilir. Çadırda konaklamak damümkün değildir, plaja girişi denetleyen jandarmalar gece konaklamaya izin vermemektir.Sadece gunubirlik gezi ile gitmek mumkun.
Not:fotograflar wowturkey.com sayfasından alınmıştır.

Hiç yorum yok: