2 Şubat 2010 Salı

MARMARA ADASI ÇINARLI KÖYÜ




Marmara Adasi'nda merkeze bagli dört köy bulunuyor. Çinarli, turizm sezonunu en canli geçiren köylerden biri. Bir zamanlar pekmezi ve sarabiyla ünlü Çinarli'da artik bu iki üründen söz edilmiyor. Simdiki geçim kaynagi balikçilik. Köyde otel ve motellerin yani sira çok sayida pansiyon bulabilirsiniz. DAĞCILIK : Marmara Adasi cografi yapisi itibariyle granit ve mermer türevi kayaçlardan olusmaktadir. Bu cografi yapi dagcilik sporunun kaya tirmanisi bransiyla ilgilenen sporcular için iyi sinifina girebilecek parkurlar sunmaktadir. DAĞ BİSİKLETİ : Adanın pek çok yerinde bulunan dogal patikalar ve benzeri küçük toprak yollar dag bisikleti sporu için uygun parkurlar olusturmaktadir. DALIŞ : Ada da daha önce de dalis sporu için küçük çapli girisimler yapilmistir. Marmara Adasi Marmara Denizi’nde dalis sporu için en uygun yerlerden birisidir. KANO : Ada’da özellikle Kola plajinda, çift kisilik ya da tek kisilik kanolar kiralayabilirsiniz. AVCILIK : Ada’da av yasaklari disindaki dönemlerde tavsan, keklik, kara tavuk ve çulluk avi yapilmaktadir. OLTA BALIKÇILIĞI : Adaya gelen misafirlerin en çok ilgi gösterdigi konularin basinda olta balikçiligi gelir. Balik tutmak için iskeleler kullanilabilecegi gibi kayikla ada çevresinde balik tutulabilir. YELKEN : Marmara Adasi uygun rüzgar kosullari nedeniyle yelken meraklilari için önemli bir ugrak yeridir.
NASIL GİDİLİR
Çınarlı Köyüne Bostancı ve Yenikapı'dan deniz otobüsleriye Bostancı 09.45Yenikapı 10.15'te Sarayburnu'ndan Mavi Marmara gemisiyle (hergün 08.30'da) veya Tekirdağ/Barbarostan (her gün 15.00'da) Seyhan 4 /Selçuk 2 motorlarıyla ulaşabilirsiniz.
NE YENİR
TAZE BALIK VE EV YEMEĞİ.Mangal yapmak, kendi yemegini kendi pisirmek isteyenler için de olanaklar mevcut.
Gondola Tel:0.266.895 50 45
Çınarlı Viking Restaurant Tel:0.266.895 80 42
NEREDE KALINIR
Kumsal motel Tel:0.266.895 80 01
Demos Motel Tel:0.266.895 82 60
Viking Motel Tel:0.266.895 80 87
Gül Pansiyon Tel:0.266.895 80 11
not:bilgiler ve fotograflar cinarlikoyu.com sitesinden alınmıştır.

2 yorum:

İlknur Beyan dedi ki...

Çınarlı köyünde 3 yıl üst üste tatil yaptım.Olağanüstü güzeldi.Dağa tırmandım,balık tuttum...Ev sahiplerim de çok iyi insanlardı."Ev sahibi" diyorum çünki,evlerini yaz aylarında pansiyon olarak kiraya veren harika bir aile idi.Çınarlı'yı unutamam.Yine gideceğim:)))

Adsız dedi ki...

bildiğin dominik cumhuriyetine benziyor cok begendik :)))