3 Şubat 2011 Perşembe

İZTUZU PLAJI-DALYAN-MUGLA

Doğal bir yarımada ve Dünya'da doğallığını koruma ödüllü ikinci plaj olan Dalyan'ın İztuzu plajı temiz ve berrak denizi , altın renginde kumları ve her yıl Nisan - Eylül ayları arasında yumurtalarını bırakmaya gelen Caretta-caretta kaplumbağaları ile şanslı tatilcilerini bekliyor.
Bir yanı tatlı su diğer yanı Akdeniz olan bu muhteşem kumsal altın renkli kumu ve kristal berraklığındaki denizi ile Cennet'ten bir köşe gibidir . Caretta-caretta kaplumbağalarının yumurtlamak için bu kumsalı seçmesinin nedeni belki de budur , ne dersiniz?Med-Cezir'e bağlı olarak bazen tuzlu su deltaya bazen de tatlı su denize akar ve bu sırada kumların denizle dansı görülebilir . Suyun derinliğini ve kumsalın boyunu belirleyen bu etkenler sürekli değişim gösterdiğinden büyük teknelerin koya yaklaşması ve kaplumbağa yumurtalarının zarar görmemesi için kumsala evcil hayvan sokulması yasaktır .
 Plaj etrafında herhangi bir işletme bulunmamaktadır .
NASIL GİDİLİR
Dalyan'ın plaja kıyısı olmayan bir coğrafi yapısı vardır . Plaj çevresinde yapılaşma olmadığı için plaja kara yolu veya gölden dolmuş teknelerle gidilebilir.
Kara Yolu
Dalyan PTT'si yanından kalkan minibüslerle Sulungur Gölü'nü dolaşarak çam ormanları arasından yapılan bu keyifli yolculuk 15-20 dakika sürmekte.
Göl Yolu
Dalyan rıhtımından kalkan dolmuş teknelerle göldeki sazlıkların arasındaki doğal kanallarda yapılan yolculuk esnasında ender görülen pek çok kuş türünü tanıma imkanına sahipsiniz . Dolmuş tekneler misafirlerini Dalyanağzı plajına 30-40 dakikada ulaştırmakta.
NEREDE KALINIR
 Plaj çevresinde bir otel yapılaşması yok o yüzden en yakındaki Dalyandaki otellerde konaklamak gerekiyor.Bunlardan biri Hotel Palmyra tel:0252 284 20 96
Dalyan Oasis Otel tel:0252 284 51 78
Günay otel:0216 721 77 20
El Rio Otel:0216 721 72 80
NE YENİR
Dalyan konumu ve geçmişten günümüze denizcilikle tanınmış olması nedeni ile en çok tüketebileceğiniz deniz ürünleridir, başka yerlerde belki rastlayamayacağınız birçok deniz ürününü dalyan da bulabilirsiniz.
Bunun yanında birçok restoran ve farklı yeme içme tesisleri vardır. Kısacası dalyan da yeme içme konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz, daha farklı hizmet görmek isteyenler içinse dalyan da bulunan otel ve motellerde bulunan restoranlarda hizmet vermektedir.

Not:Bilgiler hotelinceler.com,fotograflar panoramio.com dan alınmıştır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilginc blog icin tesekkur

Sivas dedi ki...

Yazılarınıza genel anlamda göz attım ve oldukça bilgilendim. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar www.sivas.im