20 Aralık 2011 Salı

MUDURNU-BOLU

Her köşesinde ayrı bir tarih yatıyor Mudur'nunun.Tarih kokan evlerde hala insanlar yaşıyor kimbilir ne duygular içinde.Yıldırım Beyazıt cami bütün görkemiyle hala ayakta.Ankara ve İstanbul'a yakın olması nedeniyle insanlar buraya dinlenmeye sık sık geliyorlar.Fuatbeyler konagı dinlenmek isteyenler müşterileri için hizmet veriyor.
Karadeniz'in en güzel yerlerinden biri olan Mudurnu, tarih kokan daracık sokakları ve tarihi evleri, yemyeşil bitki dokusu, kaplıcaları,ve kalesiyle, gerçekten görülmeye değer yerlerden biri... Osmanlı kokuludur Mudurnu. Osmanlılardan bugüne ulaşmış bir fısıltı gibi duran kasabaya Şeyh-ül Ümran tepesinden baktığınızda; aşağıda eski beyaz boyalı evlerin, bahçelerin, camilerin kucaklaştığını görürsünüz. Derenin yakınında bir horoz da ötmese, Saat Kulesi'nin altında zamanın kımıldamadan durduğunu düşünür insan.Mudurnuda hala aykata kalmayı başarmış soba ustaları,demirciler,bakır ustaları var.


NASIL GİDİLİR
Mudurnu İlçeye gelmek için İstanbul 'dan yola çıkanlar, E-5 karayolu ya da TEM otobanını kullanarak, Bolu Dağı'na kadar rahat bir yolculuk yapabilirler.( Bolu dağını tırmanmak istemeyenler Bolu Dağı tünelini kullanarak Düzce ilinden Bolu iline Tünel vasıtası ile 3 dakika gibi kısa bir sürede geçiş gerçekleştirebilirler )
Bolu Dağı'nı iner inmez Gökdemirler tesislerinin bulunduğu ve tekrar otoban başlangıcının olduğu Abant kavşağından Abant istikametine gidersiniz.
Abant Mudurnu arası ise 17km dir.Mudurnuya girişte sizi Mudurnu Tavukçuluk önündeki Mudurnu sembolü Dev bir Tavuk heykeli karşılar sizi , Sonra da ilçe merkezine ulaşırsınız. Mudurnu'ya İstanbul'dan gelenler için Adapazarı(SAKARYA) otobanında Akyazı sapağından Akyazı,Kuzuluk,Dokurcun ve Taşkesti' yi geçerek Mudurnu'ya ulaşabilirsiniz.Kendi aracınız yoksa, İstanbul ve diğer büyük şehirlerden, ÖZBOLU, ÜSTÜN ERÇELİK şirketleri başta olmak üzere, Bolu'ya giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Bolu' ya geldiğinizde Terminalden , Mudurnu'ya her yarım saatte otobüs seferleriyle Mudurnu'ya ulaşabilirsiniz.
Mudurnu İlçesine Ankara üzerinden gelecekler ise Beypazarı,Çayırhan ve Nallıhan ilçelerini geçtikten sonra İlçeye ulaşabilirler. Nallıhan ilçesine saat 13.00 gibi ulaşmaları gerekli, Nallıhan ilçesinden günde Mudurnu ilçeye 2 sefer toplu taşıma aracı hareket eder. Biri sabah saat 7.30 gibi diğeri ise 14.00 gibi Nallıhan dan hareket eder.


NEREDE KALINIR
Fuat Beyler Konağı içinde yer alan 55 kişilik kapalı, 75 kişilik yarı açık Restaurant cafe, yöresel yemeklerden Osmanlı Türk mutfağına uzanan geniş bir menü, seçkin tatlıları ile hem Mudurnulular hem de şehir dışından gelecek konukları için farklı lezzetler sunmaktadır.TEL:0374 421 24 44-421 25 55 GSM:0542 779 14 14
Yarışkaşı Konağı Mudurnu'ya ilk geldiğinizde sizleri adeta karşılarcasına yol güzergahınız üzerinde durmaktadır.TEL:0374 421 36 04
Keyvanlar konagı TEL:0374 421 37 50
Hacı Abdullahlar konagı TEL:0374 421 22 84
Mudurnu ekoyaşam evi:TEL:0374 421 38 56
Degirmenyeri tatil köyü:TEL:0374 421 26 77 GSM:0533 484 55 58
Ünsal Otel:TEL:0374 421 26 38

NE YENİR
Yarışkaşı konagında yöresel yemekler mevcut.Mudurnu usulü tarhana,kaş kebabı,kabaklı gözleme,depme helvası.Ayrıca tavukları ile meşhur mudurnudan tavuk almadan gitmeyin bence.
Not:Bilgiler www.mudurnu.com'dan alınmıştır. 

Hiç yorum yok: