25 Mart 2014 Salı

GÜNNÜCEK-MARMARİS

Yalancı Boğaz yolu üzerinde Marmaris şehir merkezine 1 km uzaklıkta, 26 hektarlık bir alanda yer alıyor. Kapasitesi 3 bin kişi / gün. Ağaç türü sığla ve defne. Halk arasında sığlaya “günnük ağacı” dendiği için Günnücek adı verilmiş.Marmaris yeşilin ve mavinin tüm tonlarını yılın on iki ayında görebileceğiniz cennet bir köşedir. Uzun kıyı şeridindeki koyların çokluğu , doğal liman oluşu, antik kentlere yakınlığı, doğal güzellikleri, mavi tur olanakları, modern yat limanları, körfezin her türlü su sporlarına olanak sağlaması, beş yıldızlısından başlayarak en mütevazı pansiyonuna kadar tüm turistlerin gönüllerince tatillerini geçirebilecekleri cennet bir ilçedir.Kısa bir süre öncesine kadar balıkçılığı, süngerciliği ve ıtırlı bitkileri ile tanınan Marmaris, bugün büyük bir turizm merkezi haline gelmiştir.
Her mevsim ayrı bir güzellikte olan parkta orman içinde bulunan dere ve su birikintileri üzerine yansıyan ağaçların görüntüsü parkı ziyarete gelenleri büyülüyor. 300 dönümlük parkta 50 değişik tür kuş yaşarken, yaban domuzu, yaban eşeği, sincap, kedi gibi hayvanlar da parkın sakinlerinden. Sığla, defne ve kızılçam ağaçlarının bulunduğu parkta vatandaşların rahatlıkla gezip dinlenebileceklerini söyleyen Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, Parkın içerisinde ayrıca yürüyüş yolları bulunduğunu, isteyen vatandaşların spor yapabileceğini söyledi.
GÜNNÜCEK ULAŞIM:
Dilerseniz, kent merkezine 8 km uzaklıktaki Yalancı Boğaz’a kadar minibüs ya da aracınızla gidip, yürüyerek Cennet Adası'na çıkabilirsiniz. Adada patika yollar kent kalabalığından uzakta ve doğayla başbaşa ideal bir yürüyüş güzergahı oluşturuyor. Manzara çok güzel. Marmaris'ten kalkan teknelerin uğradığı iskele çevresinde çardak lokantaları ve cafeler var. Cennet Adası’nda etkileyici bir mağarası bulunduğunu, patika
yolları izleyerek yapacağınız bir keşif turunun sizi mağara önüne çıkaracağını unutmayın.

Not:fotograflar izmirhaberajansi.com alınmıştır.

Hiç yorum yok: