29 Eylül 2009 Salı

BOZCAARMUT KÖYÜ-PAZARYERİ İLCESİ-BİLECİK




Köyün adı ilk yerleşim zamanı,köy meydanınıda ve civarda boz armut(kışlık sert armut) denilen armut ağaçlarından çok sayıda bulunması ve yazın yaylaya çıkanları kullandıkları isim sebebiyle kullanılmıştır. Ayrıca göç sebebiyle Atatürk döneminde Bulgaristandan gelen Göçmen tabir edilen birçok ailenin gelerek yerleşmesi ve bu Köyün Muhacir köyü olarak bilinmektedir.
Ulaşım:Bilecik iline 43 km, Pazaryeri ilçesine 15 km uzaklıkta Bursa il sınırıda ve çok güzel bir göleti bulunmaktadır. Piknik ve Mesire alanı olarak kullanılmasına çok müsait olması ve ayrıca havasının temiz olması sebebiyle Bilecik İline sınır olan Eskişehir - Bursa İli ve İnögöl İlçesinden , Bilecik İli ve Bozüzük İlçelerinden yaz mevsiminde piknik amaçlı olarak günü birlik gelmeleri sebebiyle kalabalık bir nüfus girdisine sahip bulunmaktadır. Kış mevsiminin sert ve çok çetin geçmesi sebebiyle yaşam şartları zor geçmesine rağmen güzel ve aynı zamanda şirin bir köyümüzdür. Kışları kar yağışının olduğu dönemler içerisinde 1 metreyi bulan Kar kalınlığının bugünlerde dünyada yaşanmakta olan Küresel ısınma sebebiyle dünyayı etkilediği gibi Şirin Köy olan Bozcaarmut Köyü de etkilemiş bulunmaktadır.
Bozcaarmut Gölet Çevresi:
Bozcaarmut Köyü yakınlarında ilçe merkezine 15 km uzaklıkta, çevresi köknar ve çam ormanları ile kaplı, olta balıkçılığı ile kamp ve dinlenme yeri olarak elverişli bir mesire alanıdır. Bozcaarmut Göletinde rakım 1.051 metredir.
Nerede Kalınır:Maalesef bu doga harikasının yakınlarında kalacak yer imkanı bulunmamaktadır.Ama mesire alanı olarak gitmek istiyorsanız tam size göre bir yer.Ayrıca doga yürüşleri ve bol oksijen için ideal bir merkez.
Eger piknik yapmak degilse niyetiniz Pazaryeri ilçesinde Elibol Lokantasında yöreye özgü yemekler bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: