29 Aralık 2009 Salı

KAZDAĞLARI-EDREMİT KÖRFEZİNİN KUZEYİNDE(ÇANAKKALE-BALIKESİR SINIRI İÇİNDE)






Kazdağları, Anadolu yarım adasının kuzeybatısında yer alan, Biga yarım adasının en yüksek dağıdır. Eğe Bölgesi ile Marmara bölgesini birbirinden ayırır, Kazdağları Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde kalmaktadır. Edremit körfezinin kuzeyini takiben, kuzey doğu-güney batı yönünde 60 – 70 km. uzunluğunda olan Kazdağları, batıda Dede dağı, ortada Kazdağı, doğuda Eybek dağı, kuzeydoğuda Gürgen, Kocakatran, Küçükkatran ve Susuz (Sakar dağı) dağlarından oluşur.Kazdağı milli parkı Balıkesir iline bağlı Edremit ilçesi sınırları içerisindedir.
NASIL GİDİLİR
İstanbul'dan :
Hızlı Feribotla : Yenikapı - Bandırma (1 saat 45 dakika ) - Susurluk - Balıkesir - Havran - Edremit
İstanbul - Yalova - Bursa - Balıkesir - Edremit
İstanbul - Tekirdağ - Ecabat - Çanakkale - Ezine Ayvacık - Küçükkuyu - Edremit
Ankara'dan :
Ankara - Eskişehir - Bursa - Balıkesir - Edremit
İzmir'den :
İzmir - Menemen - Aliağa - Ayvalık - Gömeç - Burhaniye - Edremit
NE YENİR
Kalkım bölgesinde birkaç tane alabalık restoranından başka yemek yenecek yer yok.Has zeytinyağında kızaran mezgit balığı, kekikli ahtapot salatası, iç pilav, asma yaprağından yapılan zeytinyağlı yaprak sarma, farklı lezzetiyle damakta nefis bir tat bırakıyor. Kekikli yeşil zeytin, tereyağı, köy yumurtası, köy balı ile hazırlanan zeytinli köy kahvaltısı ise işletmelerin vazgeçilmesi. Sahile inenler ise deniz ürünlerinin sunulduğu restoranlara konuk olabilirler dileyenler de açık havada kendin pişir kendin yenin tadına varabilirler.
NEREDE KALINIR
Kalkım bölgesinde bir tek İlliada Oteli var. Deniz tarafına bakan tarafta ise bir çok konaklama yeri bulmak olası. İşte bunlardan bir kaçı:
İdaköy Çiftlikevi: Yörenin en iyilerinden. Tel:0 (266) 387 3402
Hunnap Han: Adatepe Köyü, Küçükkuyu Tel: 0 (286) 752 6581
Taş Ev: Adatepe Köyü, Küçükkuyu Tel: 0 (286) 7526593
Çetmihan:TEL: 0286 752 6169
Öngen Country Otel:TEL: 0286 207 28 17 Çanakkale Tema temsilcisi Mehmet Öngen'in eşiyle birlikte tek ağaç kesmeden tamamen yerel malzemeden kendi elleriyle inşa ettikleri otel, soft (eko) turizmin de Türkiye'deki öncülerinden biri. Şömineli köy odaları, terası, havuzu, yoga seansları ve attan kaza bir çok hayvanı barındıran çiftliğiyle otelde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.
Manici Kasrı:TEL: 0286 752 17 31
OTO KİRALAMA: VİS (Edremit) 0(266)373 5954, Demre Tur (Akçay) 0(266)384 8586
Not:fotograflar kazdagi.com sitesinden alınmıştır.

1 yorum:

Gezi/yorum... dedi ki...

en son burdaydım gerçekten gezilecek yerler...