12 Şubat 2010 Cuma

ARMUTLU-YALOVA





İlçenin gerek jeotermal kaplıcalara,gerekse Marmara Bölgesi’nin en temiz denizine sahip olması Turistik önemini arttırmaktadır. Sağlık turizmi açısında da her yıl önemli bir o kadar artan ilçede yerli ve yabancı yatırımlar mevcuttur. Armutlu,günümüzde turizmden büyük bir gelir elde etmektedir. Bir sahil ilçesi olan Armutlu’da turizm iki yönlüdür. Bunlardan ilki ve en eski turizm şekli kaplıca turizmidir.
Armutlu 16 km . ‘lik bir sahil şeridine sahiptir. Yılandar mevkii’nde yaklaşık 4 km .’lik kumsal bir sahil mevcuttur. Devamlı poyraz rüzgarlarının etkisi altında olduğundan, çöp ve pislikler tutunamayıp karşı sahillere taşınmakta olduğu için, henüz kirlenmemiş, tertemiz bir denizi vardır. Bu durum Armutlu’yu yerli turist için cazip hale getirmektedir.Sessiz,sakin bir tatile gitmek için uygun bir yer Armutlu.
NASIL GİDİLİR
İstanbul ile ulaşım her gün sabah ve akşam saatlerinde çalışan deniz otobüsleriyle bir saat içerisinde gerçekleşmektedir. Özel otoları ile İstanbul’dan gelmek isteyenler ise; araba vapuru ile, feribotlara veya karadan Yalova’ya gelerek, Yalova-Çınarcık-Armutlu karayolu ile Armutlu’ya ulaşmaktadır. Bursa ve Ankara istikametinden gelmek isteyenler ise, Gemlik-Armutlu karayolu veya Mudanya-Armutlu arasında çalışan deniz otobüsleri ile ulaşımlarını sağlamaktadır.
NE YENİR
Armutlu Yarımadası ve Gemlik çevresi zeytinleri ve zeytinyağı ile ünlü. Gemlik, Umurbey çevresinde çok sayıda zeytin satışı yapan dükkanlar bulunuyor. Ayrıca Armutluda Mecidiye köyü inişinde, siyah, yeşil, kokteyl zeytin çeşitleri tadarak satın alabileceğiniz zeytincilere rastlanıyor. Ekmek veriyorlar sızma yağa banıp yedikten sonra beğenirseniz alıyorsunuz. Armutlu Çetinkaya Restoranda balık yenebiliyor. Narlı şirin lokanta ve kafeleriyle deniz kenarı mola vermeye uygun yol üzeri alternatifler.
NEREDE KALINIR
Armutlu'da gerek kaplıca otelleri gerekse de aile pansiyonları hizmet veriyor. Bunlar arasında Yalova'daki İhlas Armutlu Tatil Köyü, yüksek yatak kapasitesi ile konuklarını ağırlıyor. Armutlu - Gemlik arasında çeşitli oteller bulmanız da mümkün.
Yalova Armutludaki Mecidiye köyünde Thuya Ekopansiyon ayrıca degişik bir alternatif olabilir sizin için.Tel:0226 535 63 83
Not:Fotograflar armutlu belediyesi sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok: