13 Şubat 2010 Cumartesi

SÜNNET GÖLÜ-GÖYNÜK-BOLU



Fevkalade güzelliğe sahip olan gölde çok lezzetli mercan ve alabalıklar mevcuttur. Olta balıkçılığı ile bu balıkların avlanması serbesttir. Sünnet gölünde konaklama ve yeme-içme hizmeti veren bir tesis bulunmaktadır. Göl etrafında; piknik, yürüyüş, koşu ve bisiklet sporu yapabilme imkanı vardır. Sünnet Gölü dar ve derin bir vadinin heyelan sonucu tıkanmasıyla oluşmuştur. Gölün dibinden ve küçük bir ırmaktan beslenmektedir. Bitki örtüsü; karaçamlar, yeşille mavinin doyumsuzluğunu ortaya koyuyor.820 m. yükseklikte olan Sünnet Gölü 18.75 hektar büyüklüğündedir. Göl etrafında; kızılcık, dağ nanesi, kalabak yaprağı(lalesi), dağ fındığı ve böğürtleni yetişmektedir. Dağ kekiğinin kokusunun insana verdiği hazzı herhalde tarif edemem.
NASIL GİDİLİR
Sünnet Gölü;İstanbul’a 290 ,Ankara’ya 280,Abant’a 55,Bolu’ya 85,Göynük’e 20,Mudurnuya ise sadece 28 km uzaklıktadır.
İstanbul'dan gelecekler için;Otobandan Akyazı-Mudurnu çıkışından çıktıktan sonra Kuzuluk Kaplıcalarının öünden geçiyoruz. Taşkesti beldesini geçtikten 8 km.sonra Sünnet Gölü 16 km tabelasından sağa dönüyoruz.
Ankaradan gelecekler için;Ayaş, Beypazarı, Nallıhan dan sonra Mudurnu'ya geliyoruz. Mudurnu'ya girmeden Göynük istikametine devam ediyoruz. Göynük ve Sünnet Gölü tabelasını gördüğünüz sapaktan sola dönüyoruz.
NE YENİR
Öncelikle yol üzerindeki tesislerde alabalık yiyebilirsiniz. Keşli cevizli makarna, erişte, kızılcık lahana çorbası, Göynük bomba fasulyesi ile Mudurnu yayla tavuğundan tadabilirsiniz.
NEREDE KALINIR
MudurnuTavukçuluk Doğal Yaşam Tesisleri, 45 odalımodern bir tesis. Çevreyle uyumlu ve iyi birmutfağı var. Tel: ( 374) 364 12 00 - 464 12 01-02
Not:Fotograflar wowturkey.com sayfasından alınmıştır.

Hiç yorum yok: