20 Nisan 2010 Salı

GÖLCÜK-BOLU

Muhteşem Bolu göllerinden bir daha Gölcük.Her mevsim ayrı bir güzellige sahip dogasıyla görülmeye deger bir yer.Çam agaçlarının ortasında pırıl pırıl parlayan bir göl.Yazın yemyeşil çimenlerin arasında,kışın karların üzerinde yürüyüş yapabileceginiz güzelliklerle dolu.Görsel güzelliklere doymak isityorsanız Bolu Gölcüge kesinlikle gitmelisiniz.


NASIL GİDİLİR
özel araçla yola çıkanlar, istanbul yönünden bolu dağı eteklerine kadar otobanı kullanabilir. çift yön olarak trafiğe açılan bolu dağını rahatça geçtikten sonra, bolu şehir merkezinden 13 kilometre süren, gölcük - seben - kıbrıscık yoluna sapılıyor.
orman yolunun milli parka yaklaşan bölümleri kışın sert geçtiği aylarda zincir takmak gerektiriyor. bolu'dan minübüsle gitmek isteyenler, gölcük'e gelmeden 2 kilometre önce ayrılan köy yolunda inmeliler.

NE YENİR
Gölcük kır gazinosu'nun açık ve kapalı bölümleri ile göl etrafında, yemek ve piknik yapmak olası. kiremitte odun ateşinde, köy tereyağı ile pişirilen alabalıklar, kılçığı alınmış olarak servis ediliyor. kiremitte yapılan et sote ise büyük ilgi görüyor.kiremitte yapılan diğer bir yemek çeşidi ise, "gölcük kebabı".bölgenin mantarlarıyla terayağı terbiye edilmiş etle yapılan kebaba tane karabiber, soğan, yeşil biber, dokates ilave edilerek pişiriliyor."mantar mantı" sevilen yemekler arasında. kaşarlı, mantar, pastırma karışımıyla hazırlanan "gölcük böreği" bir başka lezzet."keşli cevizli erişte makarnası", üstüne kurutulmuş yoğurt rendelenmiş, içerisine ceviz ve tereyağı ezilerek lezzetlendiriliyor.
NEREDE KALINIR
Gölcük yolu üstündeki karacasu mevkiinde bolu termal oteli bulunuyor. bolu'ya 5 kilometre mesafedeki otel gölcük'e en yakın tesis.
Bölgedeki diğer oteller, köroğlu oteli , yurdaer otel(bolu), koru otel(bolu) , esentepe oteli (gerede).
gölcük kır gazinosu
tel : (0374) 262 92 62
bolu termal otel
tel : 0374 262 84 72
esentepe oteli
tel : 0374 311 40 80
köroğlu oteli(bolu)
tel : 0374 215 53 46
yurdaer otel(bolu)
tel : 0374 215 29 03
koru otel(bolu)
tel : 0374 215 25 28

Hiç yorum yok: