13 Haziran 2010 Pazar

SEDİR ADASI-MARMARİS


Sedir Adası Kleopatra Adası olarakta bilinir. Marmaris ve Gökova Körfezi arasında bulunan Sedir Adası Mayıs ve Ekim ayları arasında yüzbinlerce turisti ağırlamaktadır. Sedir Adası Çamlı köyünün iskelesinden kalkan küçük teknelerle ulaşılmaktadır.
Sedir Adası Kleopatra ve Antonius Sezar arasında yaşanan aşkın simgesi olan plajıyla turistleri çekmektedir. Bu plajdaki kumlar Dünya’nın iki yerinde bulunmaktadır. Biri Mısır’da diğeri burda. Bu kumlarında Kleopatra için Sezar’ın 60 büyük gemiyle getirttiğine inanılır. Jeolojik olarak bu kumların her tanesinin boyu ayı olup sodalı suda kendiliğinden çoğalıyor ayrıca ateşte yanma özelliği bulunmaktadır. Denize kattığı eşsiz güzellik görülmeye değer.Muğla'nın Ula ilçesi sınırları içinde yer alır. Antik çağdaki ismi Kedrae veya Cedrae olup, adada bu dönemden kalma kalıntılar bulunmaktadır.

NASIL GİDİLİR
Ulaşım, Muğla-Marmaris yolu üzerindeki Akyaka beldesinden veya daha ilerideki sapaklardan varılan ve Marmaris'e bağlı Gelibolu köyünden (Çamlı) kalkan teknelerle sağlanmaktadır.Marmaris - Muğla karayolunun 12.km'sindeki sapaktan Çamlı iskelesine ulaşacaksınız.İskeleden binilen tekneler yarım saat içinde adaya ulaştırıyor.Akşam da saat 5'e kadar dönüş yapabiliyorsunuz.
NE YENİR
Adada yemek içmek kısıtlı.Ancak Çamlı Köyünde , Çınar otelin bahçesinde olağanüstü bir köy kahvaltısı var.İskele yakınlarındaki dere kenarında Azmakbaşı Resturan'da gözlemeler nefistir.Sedir Adası yolu üzerindeki Azmakbaşı Restaurant’da (Çamlı köyü), 0252 495 80 17 meze, balık, kavurma ve güveçler var.
NEREDE KALINIR
Sedir Adası yolunun ikinci kilometresindeki Çınar Country Resort’da (Çamlı köyü, 0252 495 84 62  www.basoglancinar.com.tr), yer yataklı ve kerpiç ocaklı, konforlu ahşap evler var. Yakınındaki, yemekleri meşhur Çınar Restaurant, güzel bir bahçe içinde. Sedir Adası’nın hemen karşısında, mütevazı bir aile işletmesi olan Sedir Motel’in (Çamlı köy, Taşbükü, 0252 495 81 66  karavan ve çadırlar için bir kamping alanı, önünde de büyük, çakıllı bir plajı var.

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Merhabalar...

Kleopatra plajı hangi saatler arasında açık oluyor acaba haberiniz var mı ?

Eylem dedi ki...

merhaba deniz.ben sedir adasına gideli baya uzun bir zaman oldu.o yüzden sorunuza güncel bir yanıt veremeyecegim üzgünüm.