20 Ağustos 2009 Perşembe

KABAK KOYU(FETHİYE)-MUGLA







Çadırınızı alıp gidebileceginiz veya bungalovlarda kalarak huzur içinde tatil yapacagınız bir tatil ise aradıgınız işte Kabak koyu.

Ulaşımı zorlu bir koy.Kabak Koyu, Fethiye'de. Likya Yolu üzerindeki duraklardan biri. Popüler olmadığı için bölgede birkaç kamp dışında kurulu tesis yok. Çok az gidilen Kabak Koyu için herkes "Olimpos'un keşfedilmeden önceki haline çok benziyor" diyor. Çünkü ulaşımı zahmetli, konaklaması konfor arayanlara uygun değil.


Yürümek istemiyorsanız, ciple aşağıya inebilirsiniz. Kabak Koyu'nda birkaç kamp alanı var. Kamp alanlarındaki ağaç evlerde, çadırlarda kalabilirsiniz. Hazır bu kadar zahmete katlanıp gitmişken vadiye yürüyün. 800 metre yüksekliğindeki tepeye çıkın çevreyi seyredin. Aşağıya indiğinizde kumsalın keyfini çıkartın bu arada çevredeki sizi gözetleyen sincaplara çaktırmadan bakın.
Nasıl gidilir?
Kabak Koyuna Fethiye otogardan kalkan Faralya dolmuşlarıyla gidilebilir. Bu dolmuşlar aynı zamanda Ölüdeniz’e de uğrar. Ölüdeniz’den sonra stabilize denilebilecek tehlikeli bir yoldan Faralya köyüne ulaşılır. Bu yolculuk yaklaşık 1 saat sürer. Faralya köyünden sonraysa aşağı vadiye doğru yaklaşık 20 dakikalık bir patika yürüyüşü yapılır. Bu patikada ilerlerken Likya Yolu’nun bir bölümü olduğundan kırmızı-beyaz çizgilerle belirtilmiş işaretler takip edilmelidir.
Nerede Kalınır?
Kabak Koyunda birkaç kamp alanı bulunmaktadır. Bu kamp alanlarında ağaç evlerde,

kampın çadırında ya da kendi çadırınızda kalabilirsiniz. Kamplarda kalış ücretlerine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.Kamp alanlarına su ve elektrik ulaştırılmış. Fakat klima gibi lükslerin olmadığını söyleyelim.Ücretler gecelik 20 YTL ila 60 YTL arası değişiyor.
Yapmadan Dönmeyin
30 km.uzaklıktaki şelaleye gitmeden
Magaraya gitmeden
800 metrelik zirveye tırmanmadan dönmeyin.Ve en önemlisi okumak için yanınıza bol bol kitap alın.

Hiç yorum yok: