4 Ağustos 2011 Perşembe

UTOPIA WORLD OTEL

Utopıa world  Alanya merkeze 15 km.uzaklıkta Kargıcak beldesinde bir tepenin üstüne kurulmuş mükemmel manzarası ve mimarisi ile insanı büyüleyen bir otel.2 gün önce bu otelde 5 gün kadar konaklamı imkanı bulduk.Ve bende aranızda gitmek isteyenler olabilir diye otel ile bilgilerimi aktarmak istedim sizlere.Otel eşsiz manzarası ile karşılıyor sizi.Otele dogru çıkarken kendinizi şatonuza gider gibi hissediyorsunuz.Otele girdiginizde villa tarzı evler karşılıyor ilk önce sizi.Bu evler yamaçlara kurulmuş.Özellikle denize nazır olan villaların manzarası çok güzel.Ama biz otel bölümünde kaldık.Çocukla yamaçtan inip çıkmak zor olur diye villaları tercih etmedik. 
Otelin ana binasına geldiginizde güler yüzlü personeller tarafından karşılanıyorsunuz.İşlemlerimiz bittikten sonra odamızı ve manzarasını da çok begendik.Oda konusunda mini bardaki seçenekler diger otellere göre sınırlı.Sadece cola,fanta ve su var.Ama onu dışında odalar çok temiz.Her türlü ihtiyaçlarınız düşünülmüş.Mesela ben diş fırçası,macunu ve eşimin tıraş takımını da getirmiştim otele.Ama gerek yokmuş.Size özel hazırlanmış paketlerde hepsi var.Yalnız küçük şişelerde sizlere sunulan şampuan,krem,vücut losyonları,banyo köpügü....2'şer adet konulmasına ragmen yetmiyebiliyor ve temizlik personeli yani kat görevlileri bunları siz istemeden doldurmuyor.Hatta biz istememize ragmen(unutmuş oldukları düşünmek istiyorum)doldurmayı unuttular.
Otelin muhteşem yanlarının dışında tabiiki eksi yanlarıda var.Mesela böyle büyük bir otel için(kalan kişi sayısınıda düşünürsek)3 adet asansör yetersiz kalıyor.Birçok insan merdivenle inip çıkmak zorunda kalıyor.Ayrıca denizinin çakıl olması ve çok fazla dalga olmasıda ayrı bir dezavantaj,5 gün boyunca dalga çok oldugu için denize sadece 1 defa girebildik sadece.
Yemekleri öglen çıkan yemekler haricinde gayet güzeldi.Özellikle akşam yemeklerinde eger bizim gibi eti seviyorsanız ete doyuyorsunuz.Tatlı bölümünde daha çok yaş pasta tarzı bir menü uygulanmış.Son günümüzde Türk gecesi oldugu için inanılmaz güzel yemek seçenekleri vardı.
Otelin en güzel yanı ise havuzları.Aquapark ile berbaber 12 adet havuzu var.Özellikle yukarıdaki fotografı olan relax havuzunu çok sevdik biz.Çünkü inanılmaz güzel bir manzarası var.Denize nazır havuzda yüzmek çok keyifliymiş.Bu arada denize belli bir miktar kadar yürüdükten sonra asansörle inebiliyorsunuz.Çünkü deniz baya bir aşagıda kalıyor.Ama sıcaklarda denize kadar yürüme işini pek tavsiye etmiyorum.
Otel ana binasının önünden otele ait olan ve her 15 dakikada bir hareket eden bir servis var.Bu servisle hem aquaparka(villaların altına yapıldıgı için merdivenleri kullanmanız gerekiyor buda yine sıcaklarda çok zor oluyor) hemde denize ulaşım çok kolay oluyor.Bu servisle yine 15 dakikada bir otele çıkabiliyorsunuz.Aquaparktaki kaydıraklar,havuzlar ve çalışan personel çok iyi.
Çocuklar için kurulan havuz ve kaydırakları çok begendik. 
Kısa ve öz olarak otelin eksi tarafları olmasına ragmen güzel bir otel.Otelde kalan insanların %95'i yabancı.Yani bizler turist oluyoruz otelde.Kalan Türk aile sayısı parmakla sayılabilecek kadar az.
Otelde gün batımını seyretmek ve resimlemek çok güzel.Aktivitelere gelince pek katılmasakta fena olmadıgını düşünüyorum.Saat 20:30'da başlayan anfi tiyatrodaki çocuk aktivitelerinin ise yetersiz ve kısa oldugunu düşünüyorum.Ayrıca mini clubdaki aktivitelerde çok yetersiz.
Lobide sunulan içkiler ve nane likörü eşliginde gelen(nane likörünü siz istemeden getirmiyorlar yalnız)Türk kahvesini muhteşem manzara eşliginde yudumlamak çok güzel.Tercih sizin ben gördüklerimi ve yaşadıklarımı yazdım. Tatil için Utopia world oteli tercih ederseniz sizlere iyi tatiller diliyorum.Benden bu kadar.
UTOPİA WORLD OTEL tel:0242 526 28 28
Adres:Kargıcak beldesi Alanya/ANTALYA

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Klima satın almak ve kullanmak sanıldığı kadar kolay değil aslında. Evinize en uygun cihazı almak için iyi bir sektör, marka ve fiyat araştırması yapmanız gerekebilir ya da klima uzmanlarından yardım alarak, en popüler ve kaliteli klimaları seçebilirsiniz.
daha fazlası için http://www.klima.com.tr/klima-nasil-kullanilmali/
‪#‎klima‬ ‪#‎klimanasılkullanılmalı‬ ‪#‎klimanasılkullanılır‬